Υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου: οι βασικές κατηγορίες

Μάθε για τις Κατασκηνώσεις

VapingΑν έχεις ηλεκτρονικό τσιγάρο τότε θα ξέρεις πολύ καλά πως τα υγρά αναπλήρωσης είναι αυτά που δημιουργούν τον ατμό που ατμίζεις και πως του δίνουν τη γεύση και το άρωμα του. Το υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι αυτό που μπορεί να το κάνει πολύ πιο ευχάριστο και γευστικό από ένα κανονικό τσιγάρο. Αν είσαι νέος στο άτμισμα ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τώρα όμως, ενδέχεται να τα βρεις λίγο μπαστούνια όταν θα επιλέξεις το πρώτο σου υγρό ή όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις το πρώτο «ανταλλακτικό» υγρό για το τσιγάρο σου.

Ο λόγος που μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες δυσκολίες, είναι το γεγονός ότι αν επισκεφτείς ένα μαγαζί – είτε παραδοσιακό, είτε ηλεκτρονικό / eshop –  με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου θα δεις πάρα πολλά μπουκαλάκια, πολλά από τα οποία ενδέχεται να έχουν και «άγνωστες λέξεις» για σένα, πέρα από τη γεύση ή το άρωμα τους. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες των υγρών αναπλήρωσης για να γίνει η επιλογή σου λίγο πιο εύκολη.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες: τα συσκευασμένα ή έτοιμα υγρά αναπλήρωσης και τα «χειροποίητα». Ας τις αναλύσουμε λίγο στο κείμενο που ακολουθεί. Επίσης, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες και σε αυτό το site

Συσκευασμένα ή έτοιμα υγρά αναπλήρωσης

Τα υγρά αυτά θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα και στην ουσία πρόκειται για προϊόντα που έχουν κατασκευάσει και κυκλοφορήσει στην αγορά ειδικοί στα προϊόντα ατμίσματος. Συνήθως έχουν κάποιο άρωμα και γεύση ενώ στη συσκευασία τους αναγράφεται η περιεκτικότητα τους σε συστατικά όπως η νικοτίνη, η προπυλενογλυκόλη – ουσία που ενισχύει τη γεύση της αρωματικής ουσίας – και η φυτική γλυκερίνη η οποία «σπάει» τη γεύση του αρώματος και αυξάνει τη πυκνότητα του ατμού. Αρκούν κάποιες βασικές γνώσεις επί του ατμίσματος για να επιλέξετε το καλύτερο για σας από άποψη αναλογίας συστατικών και να είστε σίγουροι ότι οι υπάλληλοι του εκάστοτε καταστήματος θα σας βοηθήσουν με την επιλογή σας.

Το πλεονέκτημα του εν λόγω τύπου υγρών είναι το γεγονός ότι είναι έτοιμα για χρήση. Αρκεί να ανοίξετε το μπουκαλάκι και να βάλετε το υγρό στο τανκ του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου και είστε έτοιμοι να ατμίσετε. Επίσης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για να επιλέξετε το κατάλληλο υγρό για σας αφού θα σας βοηθήσει το κατάστημα στο οποίο μάλιστα μπορείτε συνήθως να δοκιμάσετε και δείγματα του κάθε υγρού. Το μειονέκτημα είναι η σχέση τιμής και ποσότητας περιεχομένου, ειδικά σε σύγκριση με τα υγρά της άλλης κατηγορίας. Σε καμία περίπτωση το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, απλά θα πρέπει να αγοράζετε νέα μπουκαλάκια συχνά – πυκνά.

«Χειροποίητα υγρά»

Ο λόγος που στα καταστήματ ατμίσματος υπάρχουν τόσα πολλά μπουκαλάκια, είναι το γεγονός ότι πέρα από τα συσκευασμένα υγρά, πουλάνε και τα υλικά με τα οποία μπορούν οι ατμιστές να κατασκευάσουν τα δικά τους υγρά. Η όλη διαδικασία είναι γρήγορη και πολύ απλή. Δεν χρειάζονται γνώσεις χημείας για να φτιάξετε το δικό σας υγρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα υλικά (υγρό βάσης / νικοτίνη, προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη και αρωματικά υλικά), μία σύριγγα και λίγα μπουκαλάκια καθώς και λίγος χρόνος αλλά κα διάθεση για πειραματισμό.

Το πλεονέκτημα αυτών των υγρών είναι φυσικά το γεγονός ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα σε αυτά, από τη περιεκτικότητα σε νικοτίνη μέχρι το άρωμα τους. Σας επιτρέπουν να κάνετε μεγάλη οικονομία αφού με μία μόνο «παρτίδα» υλικών μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα υγρού αναπλήρωσης. Το μειονέκτημα είναι ότι φυσικά θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα για να μάθετε πώς να φτιάξετε τα δικά σας υγρά – θα βρείτε πολλά video και άλλους οδηγούς στο διαδίκτυο καθώς και κοινότητες ατμιστών – και φυσικά θα χρειαστεί και λίγος πειραματισμός και υπομονή.

Γενικά, θα λέγαμε πως τα συσκευασμένα υγρά είναι ιδανικά για αρχάριους ατμιστές ενώ τα χειροποίητα είναι για πιο έμπειρους και πιο «ψαγμένους».

Σχετικό περιεχόμενο:

  • Δε βρέθηκε σχετικό περιεχόμενο.
Previous
Γιατί τα Κάγκελα Παραθύρων κρατάν μακρυά τους κλέφτες

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Λίγα λόγια για μένα

Συντονίσου για να διαβάζεις τα καλύτερα

Απλά και μόνο με το email σου, θα είσαι πάντα ενημερωμένος με τα τελευταία νέα και άρθρα που αφορούν εσένα και το παιδί σου!

Ιστορίες στην χαμογελαστή πόλη (Οι μικροί κατασκηνωτές)

Διαφήμιση

Σχολιάστηκαν

    Η Πέππα το γουρουνάκι (25 επεισόδια)

    Αρθρο-θήκη

    Συννεφάκι λέξεων