kagkela-parathiron

Γιατί τα Κάγκελα Παραθύρων κρατάν μακρυά τους κλέφτες

Παιδιά και γονείς

Σας χρειάζονται τα κάγκελα παραθύρων; Διαβάστε για να μάθετε

Τα κάγκελα στα παράθυρα είναι ένα μέτρο ασφαλείας που σε πολλούς φαντάζει υπερβολικό. Δεν είναι λίγοι που διστάζουν ακόμη και να σκεφτούν να τοποθετήσουν κάγκελα παράθυρων, καθώς φοβούνται ότι έτσι θα μετατραπεί το δωμάτιο ή το σπίτι τους στο κελί 33! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να έχεις κάγκελα στο παράθυρο σου, ωστόσο πολλές φορές μπορεί να είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του σπιτιού αλλά και της οικογένειας σου.

Τα παράθυρα δεν είναι καθόλου αθώα

Πολλοί πιστεύουν ότι τα παράθυρα δεν είναι από τις διόδους που θα επιλέξουν οι περισσότεροι κλέφτες για να μπουν σε ένα σπίτι, λόγω του ότι είναι στενά και βρίσκονται σε μεγάλο ύψος. Οι πιο πολλοί, θεωρούν ότι ένας κλέφτης είναι πιο εύκολο και πιθανό να μπει από μία πόρτα ή μπαλκονόπορτα, γι’ αυτό κι εστιάζουν τη προσοχή τους εκεί σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, αφήνοντας τα παράθυρα ουσιαστικά αφύλαχτα. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Δείτε κάποια τέτοια παραδείγματα καγκέλων σε φωτογραφίες από ένα αξιόπιστο pinterest κανάλι για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.

Να ξέρετε ότι οι περισσότεροι κλέφτες απλά δεν έχουν τη γνώση και την υπομονή που χρειάζεται για να παραβιάσουν μία καλή κλειδαριά ή μια πόρτα, γι’ αυτό και ψάχνουν την πιο εύκολη και γρήγορη δίοδο. Ένα ανασφάλιστο παράθυρο λοιπόν, είναι σίγουρα προτιμότερο από μία κλειδωμένη πόρτα ή ασφαλισμένη μπαλκονόπορτα και ας είναι πιο προσιτές δίοδοι. Ένα ανασφάλιστο παράθυρο, είναι μία πρόσκληση για έναν κλέφτη.

Η ασφάλεια που προσφέρουν τα κάγκελα παραθύρων είναι πολύ μεγάλη

Ο λόγος που τα κάγκελα στα παράθυρα προσφέρουν τόσο μεγάλη ασφάλεια, είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και στο σπίτι σας. Το τζάμι του παραθύρου δεν πρόκειται να κρατήσει μακριά έναν κοινό κλέφτη αφού σπάει εύκολα. Επιπλέον, η φασαρία που κάνει δεν θα τον ανησυχήσεις καθώς το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνει στο σπίτι για παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά αφού τα περισσότερα κλεφτρόνια απλά αρπάζουν τα πρώτα τιμαλφή που θα βρουν μπροστά τους. Αν ο κλέφτης δεν μπορεί να φτάσει το τζάμι λόγω των κάγκελων, τότε απλά είναι πολύ πιθανό ή ακόμη και σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα επιχειρήσει να μπουκάρει στο σπίτι.

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε το σπίτι σας φυλακή

Τα κάγκελα παράθυρων πλέον διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα και μπορούν να είναι και πτυσσόμενα και όχι μόνο σταθερά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε και να επιλέξετε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στο γούστο και στο ντεκόρ του σπιτιού σας, το οποίο και φυσικά δε θα παραπέμπει σε φυλακή. Άλλωστε ακόμη και τα παλιά αρχοντικά είχαν κάγκελα στα παράθυρα τους, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των φυλακών.

Επίσης, τα πτυσσόμενα κάγκελα παράθυρων, σας επιτρέπουν να ασφαλίζετε το σπίτι σας μόνο όποτε τοπ θέλετε εσείς. Λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να μαζευτούν και να τραβηχτούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, τα πτυσσόμενα κάγκελα μπορούν να θωρακίσουν το σπίτι σας μόνο όταν κοιμάστε ή λείπετε, επιτρέποντας του έτσι να διατηρήσει την κανονική του εμφάνιση και το στιλ του όσο είστε εκεί. Είναι η καλύτερη λύση για να μη νιώθετε το σπίτι σας σαν φυλακή.

Σε ποιον χρειάζονται τα κάγκελα παραθύρων;

Βασικά σε όποιον έχει παράθυρα αλλά γενικά, η τοποθέτηση τους είναι παραπάνω από επιτακτική αν στην περιοχή παρατηρηθούν έντονα και συχνά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μπει στο μάτι των επιτήδειων.

Σχετικό περιεχόμενο:

  • Δε βρέθηκε σχετικό περιεχόμενο.
Previous
Μηχανές αναζήτησης και κατασκηνώσεις: Τι πρέπει να ξέρετε
Next
Υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου: οι βασικές κατηγορίες

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Λίγα λόγια για μένα

Συντονίσου για να διαβάζεις τα καλύτερα

Απλά και μόνο με το email σου, θα είσαι πάντα ενημερωμένος με τα τελευταία νέα και άρθρα που αφορούν εσένα και το παιδί σου!

Ιστορίες στην χαμογελαστή πόλη (Οι μικροί κατασκηνωτές)

Διαφήμιση

Σχολιάστηκαν

    Η Πέππα το γουρουνάκι (25 επεισόδια)

    Αρθρο-θήκη

    Συννεφάκι λέξεων